IHE Academy

De vraag naar meer uitwisseling van digitale medische informatie binnen de zorg en tussen zorgverleners neemt toe, zowel binnen zorginstellingen als in de zorgregio. Het creëren van interoperabilteit in de gezondheidszorg is een grote uitdaging waarvoor de juiste expertise nodig is. Vanuit deze gedachte is de IHE Academy ontwikkeld. Een dienst om IHE-gerelateerde kennis en content te delen ter bevordering van interoperabiliteit. De IHE Academy richt zich niet alleen op het delen van kennis van IHE-onderwerpen en inhoud van IHE-profielen, maar ook op hoe deze kennis kan worden toegepast in de praktijk.

Organisatie

De organisatie van de IHE Academy is in handen van MedicalPHIT en deelnemers van IHE uit de zorg.

Voor wie?

IHE Nederland Academy trainingen zijn bedoeld voor leveranciers, consultants en medewerkers van ziekenhuizen die veranwoordelijkheid hebben of krijgen bij de selectie, contractering, implementatie en het beheer van informatiesystemen. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden - die kennis willen nemen van IHE en de toepassing ervan in de praktijk - van harte welkom.

Trainingen

De taal van de trainingen is Nederlands. Het lesmateriaal is in het Engels. Bij een in-company training is het mogelijk deze in het Engels te geven. Voor een overzicht van de diverse trainingen, ga naar de website van de IHE Academy. De IHE Academy verzorgt een aantal algemene introductietrainingen. Voor mensen met IHE-ervaring zijn er experttrainingen die dieper op de materie ingaan.

Inschrijving

U kunt zich inschrijven door te klikken op de link van de betreffende training op de website van de IHE Academy of door rechtstreeks naar de site te gaan van MedicalPHIT.

Voor nadere informate kunt u contact opnemen met Robert Breas:

E-mail
Telefoon: 030-8200911

Cursussen IHE Academy 2019

{afbeelding1} Ook in 2019 zijn er weer een groot aantal cursusdagen met de bekende cursussen en een nieuwe cursus: 'webstandaarden in de zorg'.  Er zijn drie niveau’s om meer te weten over Informatie-uitwisseling via XDS :’ introductie', de 'hands-on' en de ‘advanced' cursus.  Blijf bij…

Lees meer »

IHE Academy cursussen 2020

Ook in 2020 zijn er weer een groot aantal cursusdagen met de bekende en nieuwe cursussen. Blijf bij met alle ontwikkelingen en kennis rondom IHE en schrijf je in!  Dowload nu de flyer met alle cursussen 2020.

Lees meer »