HL7 FHIR DevDays, ook IHE Nederland van de partij

Op 15, 16 en 17 november jl. vonden in Amsterdam de jaarlijkse HL7 FHIR DevDays plaats. Het grootste FHIR-evenement ter wereld, waar zo’n 300 experts van over heel de wereld van de partij zijn voor het geven van presentaties en lessen.

Onno Gabel was aanwezig op deze HL7 FHIR DevDays 2017, samen met Tie Tjee, beiden vanuit het bestuur IHE Nederland. Gabel vertelt: “Het waren drie enerverende dagen met honderden ontwikkelaars uit de industrie en zorg. Met veel energie werd kennis en ervaring gedeeld. Het sprekersprogramma zat vol met bekende en minder bekende namen.”

(foto 1) Brad Genereaux - Agfa

(foto 1) Brad Genereaux - Agfa

 

Indrukwekkend vond hij onder andere de presentatie van Google. “Zij vertelden over hoe zij FHIR gebruiken om intern zorginformatie te kunnen structureren.” Ook Microsoft, Salesforce en IBM investeren veel in deze nieuwe standaard.

Gabel vervolgt: “Brad Genereaux van Agfa (zie foto 1) legde zichzelf het vuur aan de schenen met een presentatie over IHE en FHIR: in minder dan 45 minuten nam hij de toehoorders mee door meer dan 22 IHE-profielen met FHIR. Aan de IHE-tafel in de lounge beantwoordde hij vragen van mensen die meer wilden weten over deze profielen. Mark Sinke van Forcare nam tijdens de Hands-on ook plaats aan deze IHE-tafel. Er ontstonden interessante discussies over wanneer je kiest voor IHE- XDS en wanneer voor een IHE-FHIR profiel. Conclusie? De use case zal het bepalen.”

Ook IHE België was aanwezig op de DevDays in de persoon van Nick Hermans met interessante aanvullingen hoe in België het landelijke netwerk geconvergeerd wordt naar meer internationale standaarden conform IHE profielen (zie foto 2).

(foto 2)

(foto 2)

 

De organisatie van de De HL7 DevDays ligt bij Furore Health Informatics. IHE Nederland dankt de organisatie voor de gastvrijheid op dit inspirerende event.