Hoe IHE-profielen ondersteunen bij COVID-19 gerelateerde gegevensuitwisseling

Als IHE Nederland streven we naar gestandaardiseerde oplossingen om interoperabiliteit in zorg en ict vorm te geven. Met interoperabiliteit op basis van standaarden kunnen systemen zowel binnen als tussen zorginstellingen ´met elkaar praten´, nationaal en internationaal. En daar gaat het om: meer efficiency en betrouwbaarheid  in het werk van de zorgverlener, maar ook voor de patiënt. 

 

Dit jaar hebben we helaas te maken gekregen met COVID-19. Alhoewel de situatie enigszins onder controle is, blijft het van uitermate belang dat we de gegevens rondom patiëntzorg op gestandaardiseerde wijze kunnen delen. IHE inventariseert internationaal voorbeelden van praktijksituaties waar IHE-profielen worden ingezet om het Corona-virus te bestrijden en bij het delen van informatie die van belang is bij de behandeling van Corona-patiënten. 

Een voorbeeld van een dergelijke praktijksituatie in Nederland is een samenwerking tussen Philips, Erasmus MC, Jeroen Bosch Ziekenhuis en het ministerie van VWS:

IHE Case Study: National Portal for Digital Exchange of COVID-19 Patient Data in The Netherlands

===

Wilt u meer weten over IHE Nederland of deelnemer worden van de stichting? Neemt u dan gerust contact met ons op via het secretariaat.

Meer informatie, waaronder diverse success stories, treft u ook aan op onze site.