IHE-Europe update betreffende het Coronavirus; IHE-Europe Connectathon Week uitgesteld tot november!

Update 12 Maart

IHE-Europe ziet zich genoodzaakt aan te kondigen dat de IHE Connectathon Week, gepland voor 23-27 maart aanstaande, verplaatst wordt naar 2-6 november 2020.

Sinds onze laatste update verspreidt het COVID-19 zich in een razendsnel tempo. Meer en meer regeringen en organisaties hebben besloten of besluiten om reizen binnen en buiten Europa te beperken om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Uiteraard heeft deze situatie een impact op leveranciers, ziekenhuizen, overheidsinstellingen en andere partijen en we denken daarom dat we de beoogde doelstellingen voor het evenement niet meer kunnen bereiken. Maar het belangrijkste is de veiligheid, gezondheid en het welzijn van deelnemers en aanwezigen, altijd onze hoogste prioriteit!

Dit is een ´force majeure´ situatie. Een situatie die sinds gisteren nog ingrijpender veranderd is omdat de Belgische regering, om de volksgezondheid te beschermen, nu aanbeveelt om meetings zowel intern als extern te vermijden. De huidige prognose rondom het Coronavirus wijst namelijk uit naar een verdere escalatie in de weken die volgen. 

Dit uitstel is van toepassing op alle evenementen die waren gepland tijdens de Connectathonweek:

  • IHE-Europe Connectathon testing
  • IHE World Summit
  • Belgium eHealth Interoperability Day
  • mHealth Plugathon
  • Training “IHE Profiles for medical device interoperability”
  • IHE Belgium Terminology Day

Al deze evenementen zullen nu plaatsvinden in de week van 2-6 November 2020 op dezelfde locatie, te weten Autoworld te Brussel, België. 

Meer informatie over de events op de nieuwe data volgt binnenkort.

We betreuren deze situatie ten zeerste en bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat het uitstel kan veroorzaken. We vertrouwen op uw begrip betreffende deze beslissing. 

We kijken er naar uit om samen met u allen in november een geweldig evenement neer te zetten.

AANKONDIGING IHE EUROPE, Engelse versie.