IHE Nederland en de beurs Zorg & ICT 2019: alle informatie op een rij

Zorg & ICT is het jaarlijkse hoogtepunt voor actuele informatie over zorg en ICT, innovatie en inspiratie op het gebied van digitaal gedreven zorg. Sprekers van zorginstellingen en leveranciers delen hun kennis en inspireren u door het gratis toegankelijke seminarprogramma. 

Datum: 12 t/m 14 maart 2019

Locatie en Plaats: Jaarbeurs te Utrecht

Thema van dit jaar: ICT zorgt voor mensen.

Voor alle informatie over de beurs, klik hier

U, als bezoeker, kunt GRATIS deelnemen aan de beurs. Schrijft u zich nu in!

Ook IHE Nederland neemt, zoals elk jaar, deel aan de beurs. Wat kunt u van ons verwachten?

U treft ons aan op standnummer 10A006. Heeft u vragen en wilt u even rond kijken op de stand, komt u dan gerust naar ons toe.

Verder verzorgt IHE Nederland samen met MedicalPHIT:

Elke dag is er om 10.30, 12.30 en 14.30 uur (duur 20 -30 minuten per demonstratie) een interoperabiliteitsdemonstratie te volgen op de stand (10A006)
Vijf leveranciers (Alphatron Medical Systems, Enovation, Ivido, NEXUS Nederland en Orfeus). De vijf leveranciers demonstreren een showcase over landelijke beeld- en dossierbeschikbaarheid voor zorgverlener en patiënt. Onder de motorkap maken deze leveranciers gebruik van IHE-profielen en internationale standaarden zoals HL7 en DICOM om de systemen veel eenvoudiger te koppelen. De demonstratie toont hoe medische beelden, medische verslagen en een zwangerschapsdossier eenvoudig te delen zijn voor zowel de patiënt/cliënt (vanuit een PGO) als voor zorgverleners. Tijdens de demonstratie ziet u, wat er al mogelijk is als IT-systemen door middel van gebruik van standaarden beter gekoppeld worden. Een gegeven, waar met veel partijen in Nederland aan gewerkt wordt.

 • Tours
  • Imaging innovation tour
   Beurstours door experts van MedicalPHIT in samenwerking met IHE Nederland.

   Tijdens deze tour bekijken we de belangrijkste trends op het gebied van "imaging". Leveranciers tonen innovaties rondom het opslaan, bekijken en beschikbaar stellen van beelden binnen, maar ook tussen zorginstellingen. 
   De Imaging innovation tour start dagelijks om 13.00 uur. 
   U kunt zich hier inschrijven voor de beurstours.

  • Interoperability tour
   Beurstours door experts van MedicalPHIT in samenwerking met IHE Nederland.

   Zorgverleners willen onderling informatie delen met elkaar en met de patiënt. Hiervoor zijn standaarden cruciaal. Welke zorgstandaarden gebruiken leveranciers? Hoe kan IHE ervoor zorgen dat leveranciers vigerende standaarden omarmen, zodat interoperabiliteit in de toekomst plug & play wordt? 
   De Interoperability tour start dagelijks om 11.00 uur. 
   U kunt zich hier inschrijven voor de beurstours.

  • Toegang voor de patiënt tour
   Beurstours door experts van MedicalPHIT in samenwerking met IHE Nederland.

   Registratie aan de bron volgens Zorg Informatie Bouwstenen en deze beschikbaar stellen aan de patiënt. Dat is het doel van het VIPP-programma en MedMij. Tijdens deze tour nemen laten leveranciers u zien hoe patiënten de regie over hun gezondheid kunnen gaan nemen via een PGO of een portaal. MedMij start de tour met een update van het VIPP-programma. 
   De tour Toegang voor de patiënt start dagelijks om 15.00 uur. 
   U kunt zich hier inschrijven voor de beurstours.

Begin maart verschijnt op de site van IHE een interview met Walter de Haan, lid van de IHE PR werkgroep en projectmanager voor IHE van de beurs Zorg en ICT.

Eveneens zal rond deze tijd een nieuwsbrief van IHE verschijnen speciaal over de beurs Zorg & ICT. Bent u nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief, dan kunt u dit alsnog doen via deze link (rechtsonder).

Bent u als pers geinteresseerd in IHE Nederland en wilt u met ons in gesprek (eventueel ten behoeve van een nieuwsbericht en/of artikel) - voor, tijdens of na het event -  neemt u dan contact op met het secretariaat van IHE Nederland