MIC2017 - samen met IHE Nederland Jaarcongres!

Lees nu het verslag over het MIC2017 / IHE NL Jaarverslag

---

MIC2017: IT’s transforming healthcare!

De 34ste editie van het Medisch Informatica Congres vindt dit jaar plaats op 2 en 3 november 2017.
Het congres wordt, als vanouds, gehouden in de Koningshof te Veldhoven.

Waarom naar het MIC en... het IHE Nederland Jaarcongres? Zie op dit filmpje wat deskundigen in de wereld van zorg en ict hierover zeggen. Ook aan het woord is Bas van Vliet, voorzitter IHE Public Relations werkgroep IHE Nederland.

Of luister naar Bas van Vliet, voorzitter IHE PR groep (filmpje 1)!

Of Luister naar Bas van Vliet, voorzitter IHR PR groep (filmpje 2)!

RAADPLEEG DIRECT DE SESSIES VAN IHE NEDERLAND!

EN SCHRIJF IN VOOR HET MIC/IHE JAARCONGRES!


IT’s transforming healthcare!MIC is het grootste congres op Zorg en ICT gebied en wordt elke 2 jaar georganiseerd in Nederland.
Het congres trekt bezoekers, die allen op de één of andere manier betrokken zijn bij ICT in de zorg. MIC staat bekend als hét netwerkcongres met vele inhoudelijke hoogwaardige sessies, voldoende tijd om uw contacten te verdiepen, het marktplein waar alle sociale momenten plaatsvinden en het MIC-diner op donderdagavond met aansluitend een swingend feest!
We verwachten ruim 600 deelnemers op het congres.

De zorg van straks ziet er anders uit dan de zorg van nu en dat roept allerlei vragen op.
De programmacommissie heeft rondom dit hoofdthema een programma opgezet, waarbinnen zij met de verschillende inhoudelijke sessies antwoorden zoekt op de diverse vragen die er zijn in het veranderende zorglandschap en hoe ICT dit proces kan ondersteunen

Ook interesse om deel te nemen?
SCHRIJF NU IN!

Bent u IHE Nederland deelnemer, en wilt u DONDERDAG 2 november deelnemen, dan is de entree gratis! Voor beide dagen, donderdag 2 en vrijdag 3 november, betaalt u als IHE deelnemer 240 euro. De prijs voor toegang tot het diner/ feest op donderdagavond betreft 55 euro.

PROGRAMMA

Binnen het hoofdthema worden de parallelsessies ingevuld op basis van 4 subthema’s:

1. Shared care

De zorg is sterk aan verandering onderhevig, de patiënt/cliënt wordt steeds mondiger en de (technologische) mogelijkheden nemen toe. Het is van belang dat er een samenhangend aanbod van zorgverlening ontstaat, gericht op de behoeften van de patiënt of cliënt. Welke ontwikkelingen zijn er en hoe dragen ze bij aan goede (keten)zorg? Hoe organiseer je dit?
Sessies:
1.1 Verandermanagement
1.2 Absorptievermogen
1.3 Business model
1.4 Keten patiënt-huisarts-zorginstelling
1.5 Keten patiënt – zorginstelling – care

2. De cliënt/patiënt als proceseigenaar

De zorg wordt steeds complexer en verandert snel. De patiënt/cliënt wordt steeds mondiger en wil meer regie. Ook zoeken instellingen naar mogelijkheden de administratielast voor zorgverleners te verlagen en meer regie bij hun patiënt/ cliënt neer te leggen. Welke middelen en toepassingen zijn beschikbaar? Welke worden al succesvol ingezet en waar?
Sessies:
2.1 Toepassing Apps en Portalen
2.2 Shared decision making
2.3 Inzet social media / communities
2.4 Zelfmanagement
2.5 Inzet wearables

3. Slim omgaan met data (re-use)

Eenduidige registratie aan de bron zorgt voor betere herbruikbaarheid en kwaliteit van data. Ook ontstaat er door toenemende ‘zorgdigitalisering’ steeds meer data die kan worden gebruikt voor onderzoek en slimme toepassingen. Maar hoe haal je nou het beste uit alle data, zodanig dat het belang van de patiënt en de zorgverlener voorop staat?
Sessies:
3.1 Big data samenwerking in de keten
3.2 Data analytics
3.3 Wat heeft de zorg aan standaardisatie nodig om een stap verder te komen?
3.4 Organisatie van datamangement
3.5 Intelligentie, big data

4. De zorg van overmorgen
Er zijn veel ontwikkelingen  ten behoeve van betere zorg en. Welke ontwikkelingen en innovatieve technologie gaan hun stempel drukken op de zorg van morgen? Waar worden al toepassingen al succesvol ingezet?
Sessies:
4.1 Serious gaming
4.2 Smart homes en domotica
4.3 Toepassing nanotechnolgie en 3D printing
4.4 Internet of things
4.5 Zorg op afstand

Daarnaast worden sesses ingevuld met vrije inzendingen en zal ook IHE Nederland een aantal sessies verzorgen voor het jaarcongres, te weten:

Donderdag 2 november

Sessie 6.1

10.45 uur: FAIR-principe, Melle Sieswerda (Klinisch Informaticus bij het IKNL) en Tim Lustbert (Executive Software Engineer, Maastro clinic)

Sessie 6.2

13.30 uur: Multidisciplinair overleg in (boven-)regionale oncologietrajecten, Ric Exterkate (Hoofd ICT Cancer Center van het UMC Utrecht) en Walter de Haan, (Specialist integrale en transmurale zorg EZDA_

Sessie 6.3

15.50 uur: FHIR en IHE, - Margriet Miedema (Directeur Zorgring) en Ewout Kramer (Core Team HL7 / FHIR)

MICT-sessie

15.50 uur: Standaardisatie, Michel van Beek (Eigenaar/Directeur Ondernemend in de zorg) en Robert Breas (Sr. Consultant & Trainer eHealth Interoperability bij MedicalPhit)

Sessie 6.4

Vrijdag 3 november

Sessie 6.5

11.15 uur: 

IHE initiatieven, RSO Nederland en VZVZ:
(a) Ulco de Boer (Managing Consultant Healthcare, Beter Healthcare) – E-Overdracht
(b) Bennie Assink (Programmamanager ZorgnetOost, IZIT) – ZNO e-Lab XDS
(c) Leendert Nooitgedagt (Manager Sales en Development / Program Manager XDS, Stichting GERRIT) en Wim Hodes (Directeur, Stichting Gerrit) – Protonencentrum
(d) Florian Visser(Directeur Stichting RijnmondNet) – St. RijnmondNet
(e) Bart Molenaar (Productmanager Medicatiedomein, VZVZ) en Marcel Settels (Productmanager Infrastructuur, VZVZ) - VZVZ-Landelijke services / E-lab, een brug tussen LSP en XDS

Sessie 6.6

13.30 uur: De zorg van overmorgen, Jaap van Ekris (Senior Consultant in IT Risk (Safety, Reliability, Maintainability and Security) bij Delta Pi) en Paul van Diest (Patholoog UMC Utrecht)

Meer informatie over het totale programma

SCHRIJF NU IN!

Bent u IHE Nederland deelnemer, en wilt u DONDERDAG 2 november deelnemen, dan is de entree gratis! Voor beide dagen, donderdag 2 en vrijdag 3 november, betaalt u als IHE deelnemer 240 euro. De prijs voor toegang tot het diner/ feest op donderdagavond betreft 55 euro.