Sponsor CAT18 Vodafone: ‘Een veilige en efficiënte interoperabiliteit is essentieel’

Digitale zorg komt pas echt tot bloei als we in staat zijn om veilig, betrouwbaar en gestandaardiseerd gegevens uit te wisselen. Hoe krijg je dat voor elkaar? Met onder andere de IHE Europe Connectathon 2018, een jaarlijks event waarop softwareleveranciers onderling hun interoperabiliteit testen. Aan het woord is Vodafone, een van de technische sponsoren van het event.

In de week van 16 - 20 april vinden er in de Fokker terminal in Den Haag diverse events plaats die allen te maken hebben met zorg en interoperabiliteit en standaardisatie. Tijdens de zogenaamde Weekonnect (17 -19 april) kan de bezoeker vele interessante lezingen bijwonen. Daarnaast is het zeer zeker de moeite waard om ook het IHE Europe Symposium (17 april) , IHE Europe MHealth-Plugathon (17 en 18 april) en de IHE Europe Connectathon te bezoeken (16-19 april).

 

 

Connectathon en interoperabiliteit

Tijdens de jaarlijkse IHE Europe Connectathons testen softwareleveranciers de interoperabiliteit van hun software – gebruik makende van IHE-integratieprofielen -  tegen software van andere leveranciers. Als de tests tijdens een Connectathon juist zijn uitgevoerd, mag de softwareleverancier een IHE-integratieverklaring afgeven. Deze gestandaardiseerde indicatie van de mogelijkheden van het betreffende systeem is voor zorgverleners een handig ‘hulpmiddel’ in hun keuze voor bepaalde applicaties.

 

Marcel Hendriks

Marcel Hendriks

 

Sponsor

Een van de technische sponsoren van de IHE Europe Connectathon 2018 is Vodafone. Marcel Hendriks, senior accountmanager Healthcare, over het belang van IHE en de keuze technisch sponsor te zijn: "IHE was al bij ons bekend uit eerdere Connectathons. Het is een belangrijke organisatie. Onze relaties binnen het ziekenhuis/zorgsegment hebben geregeld met interoperabiliteit tussen de diverse ICT-systemen te maken. Een veilige en efficiënte wisselwerking tussen deze systemen is essentieel. Toen wij hoorden, dat het testevent dit jaar in Nederland zou plaatsvinden, zijn wij er direct op ingesprongen. We wilden een extra bijdrage leveren. Zelf zijn we geen participant, want als operator ben je onafhankelijk van je dienstenportfolio, oftewel ten allen tijde een faciliterende partij."

De Connectathon is dit jaar gekoppeld de Weekonnect en andere evenementen, zoals eerder vernoemd. "Vooraf gezien, lijkt het ons een goed idee om dit allemaal met elkaar te combineren. Uiteraard zal achteraf moeten blijken in hoeverre deze combinatie al dan niet complementair aan elkaar is", aldus Hendriks.