Tours IHE Nederland op HIMSS 2019: meld je nu aan!

 

Van 11 tot en met 15 februari vindt de jaarlijkse HIMSS Conference plaats in Orlando. Ook dit jaar gaat er een Nederlandse delegatie naar het event vanuit The HIMSS Dutch Community.

IHE Nederland verzorgt op de HIMSS 2019 een aantal tours, te weten:

Dinsdag 12 februari, 10.30 - 12.00 uur (verzamelen bij de Interoperability Showcase Booth: 9100):

Interoperabiliteitstour Patiëntparticipatie

Deze tour is aansluitend aan de keynote openingssessie: “Will Consumer-Directed Exchange Disrupt the Healthcare Marketplace”. We staan aan de vooravond van een paradigmashift in de zorg en veilig, betaalbaar en gebruiksvriendelijk informatie uitwisselen is belangrijker dan ooit. Patiënt én zorgverlener staan hierin centraal. In Nederland zien we het MedMij programma en de ontwikkeling van PGO’s. In deze tour besteden wij speciaal aandacht aan praktische voorbeelden, waarbij met IHE-profielen de samenwerking wordt ondersteund - resultaat: wereldwijd schaalbaar - en de uitwisseling tot stand is gebracht.

Dinsdag 12 februari, 15.30 - 17.00 uur (verzamelen bij de Interoperability Showcase Booth: 9100)

Interoperabiliteitstour Registratie aan de bron

Gegevens eenmalig vastleggen, inzien en delen, dat is het meest kostenefficiënt en gebruikersvriendelijk. Veel informatiebronnen worden gekoppeld onder het motto “eenmalig vastleggen, meervoudig gebruik”. IHE-profielen ondersteunen die registratie aan de bron, maar dat is voor velen niet zichtbaar. Als dit meer zou worden toegepast, scheelt dit geld en tijd in het zorgnetwerk. In deze tour besteden wij speciaal aandacht aan de toepassing hiervan en de ondersteuning van netwerkzorg.

Woensdag 13 februari, 13.30 - 15.00 uur (verzamelen bij de lunchroom van de Nederlandse delegatie)

Interoperabiliteitstour met aandacht voor diverse use cases

Uitwisseling van gegevens bij de use cases zoals Geboortezorg en Oncologische netwerken is zeer actueel in Nederland. Het XDS-profiel is een bekend profiel inmiddels, maar er is meer mogelijk. Ter inspiratie in deze tour besteden we speciaal aandacht aan het gebruik van IHE- profielen en de ondersteuning van de samenwerking in specifieke use cases. Klantgerichte uitwisseling en patiëntvriendelijke technologie brengen zorgcoördinatieplanning in handen van elke patiënt en zijn of haar zorgteam.

Donderdag 14 februari, 10.30 - 11.30 - 12.30 uur (verzamelen bij de Interoperability Showcase Booth: 9100)

Interoperabiliteitstour Grensoverstijgend

Wanneer de bronsystemen voor uitwisseling gebruik maken van IHE-profielen, dan ondersteunt dat ook - naast wet-en regelgeving - internationale uitwisseling. In deze interoperabiliteitstour besteden we aandacht aan complexe samenwerkingen en aansluitend Europese presentaties. Tijdens de tour tonen we de waarde voor de patiënt van het toepassen van IHE-profielen bij samenwerkingen tussen zorgverleners over de landsgrenzen heen.  Een primeur van een internationale showcase!

ALGEMENE INFORMATIE TOURS EN AANMELDING

Maximaal aantal deelnemers per groep: 10. In verband met plannen van aantal groepen svp van te voren aanmelden.

Aanmelden onder vermelding van de naam van de tour bij het secretariaat van IHE Nederland.

Tijdens de HIMSS : Tie Tjee +31 653270383 of Marlene Gigase +31 622908605

 

 

IHE is een internationaal en wereldwijd samenwerkingsverband tussen gebruikers en leveranciers van ICT in de zorgsector. De showcases die u tijdens onze IHE Tours op de HIMSS te zien krijgt, zijn gebaseerd op uses cases uit de praktijk. Dit sluit aan bij de wens van de minister. In zijn brief stelt hij immers, dat wetgeving gebaseerd dient te zijn op genoemde use cases.

Met behulp van IHE ontwikkelen leveranciers producten, die op interoperabiliteit getest zijn door IHE. Hierdoor wordt interoperabiliteit gewaarborgd en zorginformatie uitgewisseld, gebaseerd op internationale standaarden.