Uitdagend én inspirerend: Monitor op de IHE Europe Connectathon, 16 t/m 20 april 2018 in Den Haag!

DOWNLOAD DE FLYER

De IHE Connectathon is een jaarlijks evenement waar softwareleveranciers de interoperabiliteit van hun software – gebruik makende van IHE-integratieprofielen -  testen tegen software van andere leveranciers. Als de tests tijdens een Connectathon juist zijn uitgevoerd, mag de softwareleverancier een IHE-integratieverklaring afgeven; Deze gestandaardiseerde indicatie van de mogelijkheden van het betreffende systeem is voor zorgverleners een handig ‘hulpmiddel’ in hun keuze voor bepaalde applicaties.

IHE zet onafhankelijke monitoren in om te controleren of de tests op de juiste wijze uitgevoerd worden. Jij kunt een van deze monitoren zijn!

‘Monitor op een IHE Europe Connectathon? Doen!’ Dát zegt Brian Sanderse, informatiearchitect bij het Maasstad ziekenhuis. En hij kan erover meepraten. Elk jaar is hij als monitor van de partij.

‘In Nederland lopen een grote programma’s op het gebied van zorg en ICT, zoals het Versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional (VIPP) en MedMij. Tijdens de Connectathon in 2018 zal onder andere hier de nadruk op liggen. Voor leveranciers is het belangrijk aan te tonen – middels de Connectathon in 2018 – dat hun systemen ‘mee’ kunnen met die programma’s. En ziekenhuizen zullen uiteindelijk met die programma’s in hun organisaties te maken krijgen. Willen ze weten hoe, dan raad ik aan monitoren te leveren voor de IHE Connectathon 2018!’

Sanderse vervolgt: ‘Op de Connectathon lopen dé goeroes van de wereld rond, zoals David ClunieSteve Moore en Eric Poiseau. Zij hebben enorm veel kennis in huis over IHE/interoperabiliteit. Je kunt ze vele vragen stellen. Tijdens de Connectathon, maar ook later in de dagelijkse praktijk. Monitoren ontmoeten op de Connectathons ook de programmeurs van verschillende leveranciers. Dat heeft voordelen in praktijk. Heb ik op mijn werk een vraag over een bepaald systeem, dan weet ik precies bij wie ik moet zijn.”

 

Zie jij jezelf als monitor? Lees nog even deze aandachtspunten:

(1)IHE Europe bepaalt of je geschikt bent als monitor. Een monitor moet onafhankelijk zijn; werkzaam in een ziekenhuis, binnen een stichting of als consultant. Klinisch fysici en klinisch informatici worden toegelaten, ook diegenen die nog in opleiding zijn, mits zij over voldoende IHE-kennis beschikken. IHE kan helpen deze kennis bij te brengen. (2) Voor het monitorschap dien je vijf dagen beschikbaar te zijn. (3)De reiskosten zijn voor eigen rekening of voor die van het bedrijf/de organisatie waar je werkzaam bent. IHE betaalt de hotelkosten. (4) De aanmeldingsprocedure start rond december 2017 op de site van IHE Europe. Ben je lid van de Google Group, dan hoor je dit t.z.t. vanzelf.

Wordt lid van de IHE Europe Connectathon Google Group

IHE Europe Connectathon 2018 Monitor Resources

Whitepapier IHE Europe Connectathon

Meer over de CAT2018 in Den Haag hoort u tijdens de lezing van Robert Breas op het MIC congres / IHE jaarcongres van 2 en 3 november aanstaande (2/11, 16.45 uur, lezing).