Volop testen op IHE Europe Connectathon wederom een succes!

Van 8 tot 12 april jl. vond de IHE Europe Connectathon plaats in Rennes, Frankrijk. Het jaarlijks terugkerend evenement waar software leveranciers - die gebruik maken van IHE-integratieprofielen -  hun software intensief testen tegen software van andere leveranciers. Zijn de tests juist uitgevoerd, dan mogen de leveranciers een IHE-integratieverklaring afgeven. Maar liefst 50 monitoren, waarvan acht uit Nederland, stonden de meer dan 350 testers bij. 

De IHE-Europe Connectathon Week was een enorm succes. Het was er druk en het werk intens. Suppliers van alle niveaus werkten volop aan oplossingen voor interoperabiliteitskwesties.

De Connectathon Week gaat ook over kansen en 2019 was hierin geen uitzondering. Een aantal bezoekende delegaties profiteerden van de aanwezigheid van wereldwijde eHealth-interoperabiliteitsexperts en de IHE-gemeenschap in de prachtige stad Rennes. Daartoe behoorden delegaties uit Ierland, de Tsjechische Republiek - die maandag officieel werd toegelaten tot de IHE-Europe gemeenschap -  Saoedi-Arabië en de Europese Commissie (EC). Ook vonden een aantal planningsvergaderingen plaats waaronder die van het IHE Pharmacy Domain Committee en de initiële werkgroep van Connectathon 2020. 

Monitors Connectathon 2019

Monitors Connectathon 2019

Een van de hoogtepunten van de Connectathon Week was de jaarlijkse iconische monitorsfoto. Als collectief zijn deze vrijwilligers de levensader van de Connectathon, zonder hen zou er geen Connectathon zijn! Eric Poiseau, master van de monitors, leidde een geweldig team.

Filmpje Connecathon 2019

De Connectathon 2020 vindt plaats van 23 tot en met 27 maart in Brussel, Belgie.

---

Binnenkort leest u de verhalen van enkele van de Nederlandse monitors op deze site: hoe hebben zij de Connectathon 2019 beleefd?

Statistics Country Companies
68 + 15 + 13 companies France 13
90 + 15 + 12 systems Italy 13
300 engineers Germany 11
50 monitors Belgium 5
18 countries Austria 5
  US 4
  The Netherlands 4
  Croatia 4
  Spain 2
  Israel 2
  Turkey 2
  Hungary 2
  Sweden 2
  Saudi Arabia 1
  Greece 1
  Switzerland 1
  Poland 1
  Japan 1

 

 

 

 

Tijdens de Connecathon 2019 werd de IHE Certified Professional Program gelanceerd. Het programma is ontwikkeld om individuen kansen te bieden om hun kennis van IHE te bewijzen. 

Na het behalen van het examen, ontvangen de deelnemers een IHE Certified Professional-certificaat.