WEEKONNECT 16 t/m 19 april: alle informatie op een rij!

Dankzij digitale zorg krijgen mensen meer regie over hun eigen gezondheid en kunnen zorgprofessionals de beste zorg leveren op de juiste plek, op het juiste moment. Digitale zorg komt pas echt tot bloei als we in staat zijn om veilig, betrouwbaar en gestandaardiseerd gegevens uit te wisselen. Hoe krijg je dat voor elkaar? En vooral hoe doen we dat samen? Ontdek het tijdens de Weekonnect van 16 tot en met 19 april in de Fokker Terminal in Den Haag.

 

Heb jij een interessant verhaal te vertellen op de Weekonnect? Lees dan even dit bericht en meld je aan voor 14 februari aanstaande!

News Pulse IHE Europe: Registration for the 3rd mHealth Plugathon 17-18 April is now open! Read the News Pulse now!

INITIATIEF


ECP Platform voor InformatieSamenleving (coordinator), IHE Europe/Nederlandministerie van VWS, ministerie van EZ

DOEL

Een week lang kijken, luisteren, praten over zorg en ICT. Samen! Want alleen dan is veilig, betrouwbaar en gestandaardiseerde uitwisseling van gegevens in de zorg mogelijk. Tijdens de Weekkonnect krijg je concrete voorbeelden en oplossingen te zien van deze interoperabiliteit en delen we informatie over de laatste toonaangevende ontwikkelingen op dit gebied.

DOELGROEP

Zorggerelateerd: bestuurders, ICT-managers, (ICT)-adviseurs, informatie-experts in de care & cure, leveranciers van zorg/ICT-systemen, verzekeraars, start-ups

Andere sectoren: (ICT)-managers, (ICT)-adviseurs, informatie-experts (in bijvoorbeeld de sectoren Energie, Smart Grids, Smart Industry die te maken hebben met interoperabiliteitsuitdagingen)

VIP's: bestuurders/beslissers in de care & cure, leveranciers van zorg/ICT-systemen, verzekeraars, ministeries en (inter)nationale deskundige op het gebied van zorg/ICT.

PROGRAMMA

Binnenkort informeren we je over het totale programma van deze week, welke lezingen en workshops plaatsvinden; waarover en wanneer.

PARALLELPROGRAMMA - IHE EUROPE CONNECTATHON

Neem tijdens de Weekonnect ook een kijkje bij de IHE Europe Connectathon. Tijdens dit event testen zo'n softwareleveranciers de interoperabiliteit van hun software – gebruik makende van IHE-integratieprofielen -  tegen software van andere leveranciers. Als de tests tijdens een Connectathon juist zijn uitgevoerd, mag de softwareleverancier een IHE-integratieverklaring afgeven. Deze gestandaardiseerde indicatie van de mogelijkheden van het betreffende systeem is voor zorgverleners een handig ‘hulpmiddel’ in hun keuze voor bepaalde applicaties

Dus, kom een kijkje nemen op de IHE Europe Connectathon tijdens de Weekoonect!

Meer informatie

Lees ook dit artikel over het testen op de IHE Europe Connectathon

PARALLELPROGRAMMA - MHEALTH PLUG-A-THON IHE EUROPE

Tijdens de Weekonnect vindt ook de derde mhealth Plug-a-Thon van IHE-Europe plaats. En wel op 17 en 18 april. Een event waar je alles te weten komt over mobiele applicaties en Application Programming INterfaces (API's) voor de zorgsector.

Meer informatie

PARALLELPROGAMMA - BEURS ZORG & ICT

Op een andere locatie en wel in de Jaarbeurs te Utrecht vindt de beurs Zorg & ICT plaats, het startpunt voor digitaal gedreven zorg. De beurs en de Weekonnect zin dan ook een waardevolle aanvulling op elkaar.

Meer informatie

MEER INFORMATIE

De coördinatie van de Weekonnect ligt in handen van ECP. Heeft u vragen, neemt u dan contact op met:

Nina Reimert

Communicatie Weekonnect

ECP, Platform voor de informatiesamenleving

T: @Weekonnect