WEEKONNECT en CONNECTATHON 2018: alle informatie op een rij!

Dankzij digitale zorg krijgen mensen meer regie over hun eigen gezondheid en kunnen zorgprofessionals de beste zorg leveren op de juiste plek, op het juiste moment. Digitale zorg komt pas echt tot bloei als we in staat zijn om veilig, betrouwbaar en gestandaardiseerd gegevens uit te wisselen. Hoe krijg je dat voor elkaar? En vooral hoe doen we dat samen? Ontdek het tijdens de Weekonnect van 17 tot en met 19 april in de Fokker Terminal in Den Haag.

DEELNAME AAN DE WEEKONNECT IS GRATIS, SCHRIJFT U ZICH NU IN!

INITIATIEF

ECP Platform voor InformatieSamenleving (coordinator), IHE Europe/Nederlandministerie van VWS, ministerie van EZ

DOEL

Een week lang kijken, luisteren, praten over zorg en ICT. Samen! Want alleen dan is veilig, betrouwbaar en gestandaardiseerde uitwisseling van gegevens in de zorg mogelijk. Tijdens de Weekkonnect krijg je concrete voorbeelden en oplossingen te zien van deze interoperabiliteit en delen we informatie over de laatste toonaangevende ontwikkelingen op dit gebied.

DOELGROEP

Zorggerelateerd: bestuurders, ICT-managers, (ICT)-adviseurs, informatie-experts in de care & cure, leveranciers van zorg/ICT-systemen, verzekeraars, start-ups

Andere sectoren: (ICT)-managers, (ICT)-adviseurs, informatie-experts (in bijvoorbeeld de sectoren Energie, Smart Grids, Smart Industry die te maken hebben met interoperabiliteitsuitdagingen)

VIP's: bestuurders/beslissers in de care & cure, leveranciers van zorg/ICT-systemen, verzekeraars, ministeries en (inter)nationale deskundige op het gebied van zorg/ICT.

PROGRAMMA

Alles over het programma, onderwerpen en sprekers treft u hier aan.

Interoperabiliteit en het veilig en betrouwbaar gegevens uitwisselen is niet alleen een thema in zorg. Ook in veel andere sectoren staat het hoog op de agenda en wordt gezocht naar methoden om systemen en werkwijzen beter op elkaar aan te laten sluiten en de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren. In het programma van de Weekonnect is volop aandacht voor leren van elkaar. Bezoekers uit andere sectoren kunnen sessies volgen waar kennis wordt uitgewisseld en sprekers van andere sectoren hun ervaringen en inspirerende voorbeelden delen. Zo vertelt IES (Integrating the Energy sector) uit Oostenrijk over hoe zij actief gebruikmaken van de IHE (Integrating the Health Enterprise) methodiek om te werken aan interoperabiliteit, is het Forum Standaardisatie aanwezig, waarin overheid en bedrijfsleven samenwerken om het gebruik van open standaarden te bevorderenen zijn er sessies met user cases uit de publishing industry, logistiek (ishare), smart industry, financiële sector, de bouw en zorg.

IHE EUROPE CONNECTATHON

Neem tijdens de Weekonnect ook een kijkje bij de IHE Europe Connectathon (16 t/m 19 april). Tijdens dit event testen zo'n softwareleveranciers de interoperabiliteit van hun software – gebruik makende van IHE-integratieprofielen -  tegen software van andere leveranciers. Als de tests tijdens een Connectathon juist zijn uitgevoerd, mag de softwareleverancier een IHE-integratieverklaring afgeven. Deze gestandaardiseerde indicatie van de mogelijkheden van het betreffende systeem is voor zorgverleners een handig ‘hulpmiddel’ in hun keuze voor bepaalde applicaties

Dus, kom een kijkje nemen op de IHE Europe Connectathon tijdens de Weekoonect!

Deze IHE Europe Connectathon wordt mede mogelijk gemaakt door: Cisco, Vodafone, Vosko en Leviton

Meer informatie

Lees ook dit artikel over het testen op de IHE Europe Connectathon

Lees ook de artikelen/interview met de sponsoren van de CAT18:

Cisco

Leviton

Vodafone

Vosko

PARALLELPROGRAMMA - MHEALTH PLUG-A-THON IHE EUROPE

Tijdens de Weekonnect vindt ook de derde mhealth Plug-a-Thon van IHE-Europe plaats. En wel op 17 en 18 april. Een event waar je alles te weten komt over mobiele applicaties en Application Programming INterfaces (API's) voor de zorgsector.

Meer informatie

REGISTREER U NU!

PARALLELPROGAMMA - BEURS ZORG & ICT

Op een andere locatie en wel in de Jaarbeurs te Utrecht vindt de beurs Zorg & ICT plaats, het startpunt voor digitaal gedreven zorg. De beurs en de Weekonnect zin dan ook een waardevolle aanvulling op elkaar.

IHE Nederland zal een aantal tours verzorgen en met een stand aanwezig zijn. Nadere informatie volgt binnenkort.

Via een scherm op de beurs staat IHE (en hiermee de bezoeker) in direct contact met de Weekonnect en CAT18 in de Fokker Terminal in Den Haag.

Meer informatie

PARALLELPROGRAMMA - IHE SYMPOSIUM

Tijdens de Weekonnect vindt ook het jaarlijkse IHE Symposium plaats, georganiseerd door IHE Europe en IHE Netherlands, en wel op 17 april.

Theme? Getting the Basics Right, Key Success factors in Interoperability - features two main sessions, starting at 8:30 with registration.

09.00 - 10.30 hours

Strategic Updates: What has IHE been doing? Where are the IHE-Profiles heading? What have been the outcomes from recent initiatives?

It features presentations from: IHE Europe discussing activities, progress adn plans. The European Commission discussing the EC initiatives and implementations.

10.30 - 12.30 hours

Two key projects specifically from numerous examples in The Netherlands. Some Pan-European projects involving implementation across severall EU Countries.

After lunch there is an open session for a special Panel Discussion.
The day continues with afternoon VIP tours of the Connectathon floor, focusing on: Hospital Infrastructure, Regional and National Systems, the mHealht Plugathon, Projectathons, PHCA Plugfest

For more information please visit WeeKonnect web site (information and registration in English available soon) and Twitter @WeeKonnect.
We look forward to seeing you in The Hague. Save the dates and be sure to register early.

REGISTREER U NU!

Meer informatie

MEER INFORMATIE

De coördinatie van de Weekonnect ligt in handen van ECP. Heeft u vragen, neemt u dan contact op met:

Nina Reimert

Communicatie Weekonnect

ECP, Platform voor de informatiesamenleving

T: @Weekonnect