Workshop IHE op openingsmanifestatie EHealth Week: ´Interoperabiliteit als Serious Game´

E-health Week

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online uw recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen.

Daarom organiseren ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en een aantal hoofdpartners van 21 t/m 26 januari 2019 voor de derde keer de e-healthweek: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. 

Meer informatie

Openingsmanifestatie

Op 21 januari vindt in Den Haag de Openingsmanifestatie van de e-health week plaats. Tijdens deze  ICT&health Openingsmanifestatie van de nationale e-healthweek 2019 word invulling gegeven aan de ‘HOE’ van de opschaling van de zorg. Dat technologie daarin een belangrijke rol speelt is onontbeerlijk. Maar innovatie gaat verder dan alleen technologie. Het vertaalt zich ook in nieuwe zorgmodellen, snellere informatiedeling, betere diagnose, tijdbesparing, samenwerking tussen organisaties onderling en met de patiënt. Alsook in het verzilveren van maatschappelijke- en bedrijfseconomische kansen. 

IHE

Tijdens deze Openingsmanifestatie zal IHE Nederland een workshop verzorgen: Interoperabilieit als Serious Game

Tijd: 16.00 - 17.00 uur

Sprekers: Michel van Beek (Health Visionars) en Erik van Dijk (Lightboxlab)

Michel van Beek

Michel van Beek

           
Erik van Dijk

Erik van Dijk

 

 

 

 

 

 

 

Het is de hoogste tijd voor verandering, innovatie en transformatie van de zorg. Het is een terugkerend mantra: ”Als we niks doen, wordt de zorg over tien jaar onbetaalbaar en komt ook solidariteit onder druk te staan. We kunnen scherper inkopen, verspilling tegengaan maar de belangrijkste hefboom is zorginnovatie”. Het lijkt erop dat bijna iedereen bezig is of gaat met zorginnovatie. Ondanks alle initiatieven wil het toch niet vlotten. 

Problemen bij het delen van informatie, gebrek aan interoperabiliteit worden vaak als belangrijke obstakels genoemd. 

Iedereen ziet dat de toekomst van goede en betaalbare zorg begint bij een goede uitwisseling van informatie in de sector, ook wel interoperabiliteit genoemd. Ondanks dit inzicht wil het met die interoperabiliteit toch nog niet vlotten.

Daarom organiseert stichting IHE Nederland op maandag 21 januari van 16.00 - 17.00 uur tijdens de eHealth Week Openingsmanifestatie een workshop: Interoperabiliteit als Serious Game.

We willen samen met jullie door middel van gamification problemen verkennen die spelen bij interoperabiliteit. En op interactieve en leuke wijze zoeken naar oplossingsrichtingen.

Dit is ontwikkeld met een ervaren test consultant en bordspelfanaat, en een gamedesigner

Help jij mee? Want delen van van informatie laat ruimte voor waar het om draait in zorg.