IHE en RSO Jaarcongres 2019

BEKIJK NU DE FOTO´S VAN HET IHE NL EN RSO NL JAARCONGRES
(fotograaf Annemieke Borrias, Eyesmile)

BEKIJK HIER DE PRESENTATIES VAN DEZE MOOIE CONGRESDAG

LEES NU HET INTERVIEW MET EVERT SANDERS EN RENIE HEERBAART N.A.V. HET JAARCONGRES

Vorig jaar organiseerden IHE Nederland en RSO Nederland voor de eerste keer samen een Jaarcongres. Het was een succes! Ook dit jaar hebben beide organisaties het congres samen georganiseerd. Op vrijdag 15 november 2019 waren we te gast in de St. Maartenskliniek te Nijmegen.

Zie je de noodzaak van IHE-profielen en samenwerking in de regio voor implementatie? Tijdens ons congres kwamen alle facetten van digitale informatie-uitwisseling in de zorg met ons thema ´Grenzeloos vertrouwen´  aan de orde.

Tijdens het plenaire ochtendprogramma werden er enkele voorbeelden uit de praktijk gepresenteerd. Wij namen je mee in de ontwikkelingen in Liverpool en wat IHE daar oplevert in termen van zorgkwaliteit, tijd en geld voor de plaatselijke economie. Daarnaast hoorde je van onze eigen overheid de lessons learned uit de in 2007 gekozen NORA-architectuur waarmee grenzen tussen departementen zijn vervaagd en de burger vandaag eenmalige opslag en meervoudig gebruik ervaart.

Tijdens negen verdiepende sessies gingen gerenommeerde sprekers in op een veelheid van onderwerpen met voor ieder wat wils. Een greep uit de sessies:

  • De patiënt journey in de mamaketen en bijdrage van TWIIN hierin;
  • Hoe de online toestemming de patiënt in de regie zet en een enorme efficiencyslag maakt binnen interoperabele systemen;
  • Hoe de datadriven dokter van grote meerwaarde gaat zijn voor de patiënt van morgen en hoe eenheid van taal hierin cruciaal is;
  • Hoe de patiëntsamenvatting op internationaal niveau uitgewisseld wordt met een National Contact Point;
  • Hoe de wet en regelgeving meewerkt aan grenzeloos vertrouwen in het gebruik.

En natuurlijk lieten wij zien wat er vandaag al werkt middels mooie usecases in de regio, tussen regio’s en buiten onze landsgrenzen. Wij sloten de dag af met een paneldiscussie over de randvoorwaarden die versnelling van digitale uitwisseling mogelijk gaat maken.

LEES NU HET INTERVIEW MET MARIA MARTENS, DAGVOORZITTER.

DOWNLOAD HET PROGRAMMA


De Exposanten: